Interakcia subsystémov verejnej hromadnej dopravy v Prešove - Mondek, Norbert (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práca je venovaná interakcii subsystémov verejnej hromadnej dopravy v Prešove. Prvá a druhá kapitola obsahuje základné informácie o meste Prešov a sídlach ležiacich v aglomerácii, vrátane analýzy dopravnej situácie, prepravných prúdov a frekvencie cestujúcich. Výsledky vykonaných analýz sú dôležitými vstupmi pre vytvorenie dopravného modelu súčasného stavu, tvorbe ktorého sa venuje tretia kapitola. V štvrtej kapitole sú predstavené dva variantné návrhy zmien vo verejnej hromadnej doprave, v ktorých sa uvažuje s odlišnými nárokmi na existujúcu dopravnú infraštruktúru a vedenie liniek. Dôraz je kladený na integráciu všetkých subsystémov verejnej hromadnej dopravy v aglomerácii. Predmetom piatej kapitoly je vyhodnotenie návrhov s využitím dopravného modelu.
Interaction of subsystems of public mass transport in Prešov
Keywords: dopravná integrácia; dopravný model; frekvencie cestujúcich; interakcia; prepravné prúdy; prestupný bod; prestupný uzol; Prešov; tarifná integrácia; verejná hromadná doprava; transport integration; transport model; passengers frequency; interaction; traffic flows; transfer point; transfer node; Prešov; tariff integration; public mass transport