Kulturistika jako životní vášeň - Pospíšil, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá kulturistikou jako specifickým životním stylem, na kterou nahlíží ze sociálně antropologické perspektivy. Pojednává o výhodách i nevýhodách tohoto životního stylu, snaží se odpovědět na otázku, zda jsou provozovatelé fitness sportu příkladem narcistní společnosti, a v neposlední řadě přibližuje čtenáři témata, která jsou pro aktéry tohoto životního stylu relevantní.
Bodybuilding as life passion
Keywords: kulturistika; životní styl; narcistní společnost; fitness sport; kosmetický sport; karnální sociologie; bodybuilding; lifestyle; narcissistic society; fitness sport; cosmetic sport; carnal sociology