Zhodnocení možnosti převozu souprav metra po síti SŽDC za účelem levnější obnovy profilu dvojkolí u externího podniku - Pokorný, Petr (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku reprofilací dvojkolí souprav 81-71M v pražském metru a její finanční náročnost. Řeší možnost přepravy souprav metra po síti SŽDC za účelem levnější reprofilace u externího podniku (DPOV Nymburk). V práci je popsán postup při přepravě soupravy (jedná se o mimořádnou zásilku) a cenové vyhodnocení této varianty.
Evaluation of the posibility of transporting metro train set via the SŽDC network for cheaper recovery profile of wheelset at external company.
Keywords: dvojkolí; mimořádná zásilka; metro; reprofilace dvojkolí; wheelset; special consignment; underground; reprofiling of wheelset