Změna vlakotvorby v železničních stanicích Praha-Libeň, Kralupy nad Vltavou a Beroun - Gargulák, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce charakterizuje možnosti změny vlakotvorby ve stanicích Kralupy nad Vltavou, Beroun a Praha-Libeň. Záměrem je přemístit vlakotvorné práce z Berouna a Kralup nad Vltavou do stanice Praha-Libeň. Účelem je utlumit vlakotvornou činnost ve stanicích Beroun a Kralupy nad Vltavou z hlediska omezení hlukové zátěže a přinést finanční úspory plynoucí z koncentrace vlakotvorby ze jmenovaných stanic do seřaďovací stanice Praha-Libeň.
Revision of train formation in railway stations Praha-Libeň, Kralupy nad Vltavou and Beroun
Keywords: Praha-Libeň; Kralupy nad Vltavou; Beroun; ČD Cargo; vlakotvorba; jednotlivé vozové zásilky; Praha-Libeň; Kralupy nad Vltavou; Beroun; ČD Cargo; train; train formation; single wagons consignments