Využití družicových navigačních systémů pro aplikace v železniční dopravě - Kučera, Jiří (Univerzita Pardubice, 2006)
V práci jsou vysvětleny základní principy činnosti družicových navigačních systémů, jejch porovnání a seznámení se službami, které budou poskytovány evropským družicovým navigačním systémem Galileo. Dále je nastíněno využití navigačních systémů v součinnosti se zabezpečovacími a komunikačními systémy na železnici. Stručně jsou analyzovány hlavní bezpečnostní aspekty, se kterými je nutno při realizaci počítat.
Exploitation of satellite navigation systems for railway applications
Keywords: GPS; navigační systémy; systém Galileo; železniční zabezpečovací systémy; zabezpečovací technika