Alternativní způsoby zajištění dopravní obslužnosti malých obcí - Merunková, Petra (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá alternativními způsoby zajištění dopravní obslužnosti malých obcí. Popisuje vymezení dopravní obslužnosti z legislativního hlediska a nekonvenční systémy dopravní obslužnosti. Na základě analýzy současného stavu zajištění dopravní obslužnosti vybraných obcí jsou ve třetí části diplomové práce popsány návrhy na využití alternativních způsobů. V poslední kapitole se nachází vyhodnocení navržených opatření.
Alternative ways of providing transport services to villages
Keywords: dopravní obslužnost; dopravci; obce; autobus na zavolání; taxislužba; transport services; carriers; villages; bus on call; taxi service