Analýza technického stavu přepravovaných nákladních vozů - Rouča, Václav (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce hodnotí technický stav železničních nákladních vozů na základě údajů získaných z provozu. Popisuje obecné zásady periodické údržby nákladních vozů a systém jejich technických prohlídek. Na základě zpracovaných podkladů navrhuje opatření pro zlepšení technického stavu vozového parku.
Analysis of the technical condition of carried wagons
Keywords: železniční nákladní vozy; údržba; opravy; technická kontrola; závady; všeobecná smlouva o používání nákladních vozů (VSP); vozmistři; railway freight wagons; maintenance; repairs; technical inspection; defects; general contract of use of freight wagons (GCU); wagon inspectors