Chudoba rodin s nezletilými dětmi a podpora jejich vzdělávání v Královéhradeckém kraji - Hálová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na chudobu rodin s nezletilými dětmi a podporu jejich vzdělávání. Představuje nám problematiku chudoby, která je popsána v širších souvislostech. Je podrobně rozebrán koncept chudoby a sociální nerovnosti ve společnosti a s tímto tématem související význam a funkce rodiny. Jednotlivé případové studie se zaměřují na rodinu jako celek, její socio-kulturní znevýhodnění a podporu dětem s domácí přípravou do školy. Součástí případové studie jsou také výpovědi učitelů, kteří se ke vzdělávání dětí ze znevýhodněného prostředí vyjadřují.
Poverty of families with under-age children and support of their education in Hradec Králové region
Keywords: chudoba; vzdělávání; rodina; děti; učitelé; poverty; education; family; children; teachers