Organizace a řízení akciové společnosti na příkladu Českomoravské hypoteční banky, a.s. - Dušková, Monika (Univerzita Pardubice, 1995)
Cílem práce je seznámit s organizací a řízením akciových společností, zjm. na příkladu Českomoravské hypotéční banky. Začíná stručnou historií akciových společností. Snaží se vyložit legislativní základ a.s., tzn. vznik a.s., stanovy, podstatu a druhy akcií, základní jmění a v neposlední řadě orgány a.s., což jsou valná hromada, představenstvo, dozorčí rada a revizoři účtů.
Keywords: organizace; řízení; akciové společnosti; banky; Českomoravská hypotéční banka; hypotéka; Regiobanka