Zhodnocení vývoje územních samospráv ČR a SR od období vzniku samostatných států - Slavíková, Alžběta (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem práce je popis a zhodnocení dosavadního vývoje územních samospráv České a Slovenské republiky po roce 1993. Práce je zaměřena na změnu působnosti místní a regionální samosprávy obou zemí, na změnu jejich územního uspořádání, a dále na vývoj jejich financování a zadluženosti.
Evaluation of the development of local governments in the Czech Republic and Slovakia since the creation of the independent states
Keywords: local government; public administration reform; financing for municipalities and regions; individual and transferred sphere of municipalities and regions; Czech Republic; Slovakia; územní samospráva; reforma veřejné správy; financování obcí a krajů; samostatná a přenesená působnost obcí a krajů; Česká republika; Slovenská republika