Štíhlá logistika - Zemanová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2016)
Tento článek zkoumá koncept štíhlé výroby, jež je dlouhodobě vnímán jako prostředek umožňující získání konkurenční výhody. Využitím lean nástrojů mohou společnosti dosáhnout především úspěchu v růstu produktivity a zároveň zamezit plýtvání. Implementace lean managementu je nutným předpokladem pro dosažení výroby mající vysokou hodnotu tzv. „high-value manufacturing“ a je podstatným aspektem který doplňuje strategické rozhodování týkající se výroby. Článek uvádí potenciál vybraných nástrojů štíhlé výroby s ohledem na různé druhy plýtvání, které se vyskytují v oblasti logistiky.
Lean logistics
Keywords: štíhlá logistika; štíhlá výroba; manažerské nástroje; Lean management; lean logistics; lean manufacturing; management tools; lean management