Dotazníkové šetření spokojenosti studentů oboru radiologický asistent s odbornou praxí - Vostřel, Jan (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem bakalářské práce je pomocí dotazníkového šetření zmapovat spokojenost budoucích radiologických asistentů při absolvování odborné praxe ve zdravotnických zařízeních. Práce se skládá ze dvou částí, a to z části teoretické a praktické. Část teoretická obsahuje charakteristiky studijního oboru radiologický asistent vyučovaný na Univerzitě Pardubice, stručnou historii oboru, definuje odbornou praxi a jakož i definuje profesi radiologického asistenta. Pojednává o jednotlivých pracovištích, kde budoucí absolventi oboru najdou své uplatnění, jsou jimi oddělení radiodiagnostiky, nukleární medicíny a radioterapie. Dále se zabývá odbornou praxí budoucího radiologického asistenta a možnostmi dalšího vzdělávání a odborného růstu a rovněž i zásadami pro tvorbou a vyhodnocování dotazníkového šetření. Část praktická zpracovává kvalitativní dotazníkové šetření a vyhodnocuje otázky, které byly studentům oboru radiologický asistent (radiologická asistence) položeny.
Questionnaire survey of the satisfaction of students in the field of radiology assistant with professional experience
Keywords: odborná praxe; radiologický asistent; radiodiagnostika; dotazník; pracoviště; professional practice; radiological assistant; radiodiagnosis; questionnaire; workplace