Komiks a univerzitní knihovna – jde to dohromady? - Jankovská, Blanka (My University, 2011)
Jak ozvláštnit nudné papírové letáky se základními informacemi o knihovně? Jak vytvořit pozvánku na seminář, aby zaujala akademiky? Jak vyřešit problém s PFkem, když přílišná sebekritika knihovnic brání publikaci společné fotky? Zkusili jsme to prostřednictvím krátkých komiksů vytvořených nástrojem Stripgenerator. Stripgenerator.com je webová stránka, kde lze po zaregistrování vytvářet stripy (krátké komiksové proužky, většinou černobílé), ale i plnohodnotné komiksy. Tvorba základních černobílých stripů je velmi intuitivní a jednoduchá. Stačí mít nápad.
Comics and university library – do they match?
Keywords: komiksy; univerzitní knihovny; propagace; služby knihoven; comics; university libraries; promotion; library services