Analýza nabídky zařízení služeb a jejich zpoplatnění v zemích EU - Pflugová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu nabídky zařízení služeb (zejména kolejí k nakládce a vykládce) a jejich zpoplatnění ve vybraných státech Evropské unie, včetně České republiky. Práce se věnuje legislativnímu rámci na úrovni EU a jeho implementaci do národních právních systémů. Porovnává podmínky přístupu k zařízením služeb a výši poplatků za jejich využívání v různých státech. Součástí práce je také návrhová část, která se zabývá možnostmi využití a rozvoje zařízení služeb železničních stanic v Jihočeském kraji, s cílem zvýšit zájem o přepravu komodit po železnici.
Analysis of the supply of service facilities and their charging in EU countries
Keywords: železniční doprava; zařízení služeb; zpoplatnění; Evropská unie; legislativa; komunální odpad; nákladní doprava; rail transport; service facilities; charging; European Union; legislation; municipal waste; freight transport