Inovativní postupy pro specifickou degradaci polysacharidů v biotechnologiích - Bajtková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována různým technikám degradace polysacharidů. První část je zaměřena na obecnou charakteristiku, popis struktury a vlastností vybraných polysacharidů. V druhé části jsou popsány jednotlivé metody štěpení polysacharidů: nespecifické (fyzikální, chemické), specifické a inovativní specifické degradace. Závěrečná kapitola je věnována vhodnosti využití těchto metod v biotechnologiích.
Innovative approaches for specific polysaccharides degradation in biotechnology
Keywords: polysacharidy; degradace; biotechnologie; proteolytické enzymy; polysaccharides; degradation; biotechnology; proteolytic enzymes