Poezie v nakladatelství Dokořán - Kvirencová, Ingrid (Univerzita Pardubice, 2018)
Předmětem mé bakalářské práce bude zkoumání básnických titulů, které vydalo nakladatelství Dokořán a zároveň i charakteristika tohoto nakladatelství. Má práce se tak bude skládat z několika částí. První část bude obsahovat historické souvislosti od roku 1949 do současnosti. Následující pak popis knižního trhu, fungování nakladatelství a pojmy, které se vztahují k běžnému fungování nakladatelské práce. V další kapitole se budu věnovat samotnému nakladatelství Dokořán, jeho vzniku a struktuře. Seznámím čtenáře s edičními řadami nakladatelství. A poté se budu věnovat rozboru několika básnických sbírek, které nakladatelství Dokořán vydalo. Nechybí také závěr, kde jsou shrnuty nejdůležitější myšlenky a poznatky práce. Pro přehlednost je na závěr uveden seznam tabulek a grafů celé práce.
Poetry in Dokořán Publishing House
Keywords: literatura; poezie; nakladatelství; vydávání; knihy; spisovatelé; produkce; obálky; knižní trh; literature; poetry; publishing; publishing; books; writers; production; envelopes; book market