Československo-bulharské hospodářské vztahy v meziválečném období (1918 - 1939) - Minčev, Enčo (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá hospodářskými vztahy Bulharska a Československa v období 1918-1939. Jádro práce je zaměřeno na chronologický vývoj těchto vztahů, tj. uzavírání smluv, obchodní transakce, statistiku a problémy vzájemných vztahů. Studie vychází především z archivních pramenů.
Czechoslovak-Bulgarian Economic Relations in the interwar period (1918 - 1939)
Keywords: economic history; international trade; Czechoslovakia; Bulgaria; the interwar period; Czechoslovak-Bulgarian relations; hospodářské dějiny; mezinárodní obchod; Československo; Bulharsko; meziválečné období; Československo-bulharské vztahy