Organizace dopravy a městské hromadné dopravy při uzavírce ulice Jiřího Potůčka v Pardubicích - Kirsová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá organizací dopravy a MHD při úplné uzavírce pozemní komunikace v Pardubické městské části - Polabiny II v ulici Jiřího Potůčka. V práci je provedena rámcová analýza dopravní situace ve městě a podrobněji v městské části Polabiny. Dále je provedena analýza vlivu uzavírky na systém MHD v této městské části. Na základě analýzy je navržena objízdná trasa pro individuální automobilovou dopravu a výluková organizace provozu na dotčených linkách MHD. Návrh je zhodnocen pomocí vybraných technologických ukazatelů osobní dopravy.
Organisation of transport and urban public transport at the closure of Jiřího Potůčka Street in Pardubice
Keywords: MHD; objízdná trasa; pozemní komunikace; silniční správní úřad; úplná uzavírka; výlukový jízdní řád; detour; full closure; land communications; lockout timetable; road administration office; urban public transport