Řešení problematiky čištění odpadních vod a související ekonomické aspekty - Hrbáčková, Monika (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá čištěním odpadních vod - platnými právními předpisy v této oblasti, poplatky za vypouštěné znečištění, subjekty odvádějícími a čistícími odpadní vody a technologiemi čištění odpadních vod. Dále se zde objevují environmentální náklady a vyčíslený roční efekt jedné nejmenované čistírny odpadních vod.
Solution of waste water treatment problem and related economical aspects
Keywords: Životní prostředí; odpadní vody; čistírny odpadních vod; kanalizace; způsoby čištění; technologie; čištění odpadních vod; environmentální náklady