Vliv cestovního ruchu na rozvoj Špindlerova Mlýna - Malínská, Radka (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku cestovního ruchu ve Špindlerově Mlýně. Popisuje vývoj cestovního ruchu, spotrovní vyžití ve městě, spolupráci města s okolními obcemi, dále návštvnost města, přínosy cestovního ruchu pro město a na závěr jeho dopady na město, jeho obyvatele i na životní prostředí. Cílem práce je zhodnocení, zda je cestovní ruch pro město a jeho obyvatele přínosem nebo naopak zátěží.
The influence of tourism on the development of Špindlerův Mlýn
Keywords: Tourism; Špindlerův Mlýn; hiking; Environment; Cestovní ruch; Špindlerův Mlýn; skiareál; turistika; Životní prostředí