Cirkus aneb lidé z maringotek - Müllerová, Simona (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce pojednává o cirkuse, jako o polokočovném společenství lidí, s jim vlastními specifiky. Cílem práce je zachytit na základě analýzy zdrojů, jak literárních, tak dat získaných z terénu v konkrétním cirkuse, aktuální podobu cirkusového živobytí a ilustrovat, jaká specifika má cirkusová komunita.
Circus or people from the wagons
Keywords: cirkus; cirkusová historie; cirkusová terminologie; cirkusová specifika; circus; history of circus; circus terminology; circus specifics