Finanční analýza podniku v automobilovém průmyslu - Hovorková, Iva (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se věnuje finanční analýze podniku automobilového průmyslu TPCA Czech, s. r. o. Její obsah je rozdělen do dvou částí. Teoretická část se zabývá vysvětlením základních pojmů (zdroje, uživatelé, metody a nástroje finanční analýzy). Praktická část se zaměřuje na aplikování vybraných poměrových a souhrnných ukazatelů na konkrétním podniku. Podle výsledků finanční analýzy jsou navržena vlastní doporučení pro zlepšení situace podniku.
Financial Analysis of the Company in Automobile Industry
Keywords: finanční analýza; automobilový průmysl; poměrové ukazatele; ukazatele rentability; aktivity; zadluženost; souhrnné ukazatele; financial analysis; automobile industry; ratio indicators; profitability ratios; asset ratios; debt ratios; liquidity ratios; summary indicators