Užití fuzzy logiky v ekonomice podniku - Schejbalová, Anna (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá využitím fuzzy logiky v rozhodovacích procesech podniku a následnou komparací této metody hodnocení s tradičními metodami. První kapitola definuje základní pojmy týkající se podniku. Druhá následně vysvětluje rozhodovací procesy podniků. Třetí kapitola se již věnuje fuzzy logice a tvorbě fuzzy systémů, které jsou zpracovány a komparovány ve čtvrté kapitole. V závěru práce jsou shrnuty důležité body a výsledky.
Use of fuzzy logic in business economics
Keywords: rozhodovací procesy; fuzzy logika; tvorba fuzzy systémů; hodnocení; tradiční metody; komparace metod; decision making processes; fuzzy logic; creation of fuzzy systems; evaluation; traditional methods; comparison of methods