Analýza vybraného pojištění v podmínkách České republiky - Netík, Boris (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou neživotního pojištění. Cílem práce je posoudit vývoj vybraného pojištění na českém trhu. Práce je zaměřena na pojištění nemovitosti a společně s ním na související pojištění domácnosti a pojištění odpovědnosti. Na základě modelového příkladu nemovitosti je zpracována analýza nabídek pojištění a následně jsou komparovány kalkulace vybraného pojištění u vybraných pojišťoven. Výsledkem práce je doporučení nejvhodnějšího pojištění nemovitosti. Práce vychází z odborné literatury, relevantních internetových zdrojů a z kalkulací vybraných pojišťoven.
The Analysis of the Selected Insurance in the Condition of the Czech Republic
Keywords: pojištění nemovitosti; pojistná částka; podpojištění; kalkulace pojistného; pojistné plnění; property insurance; sum insured; underinsurance; insurance premium calculation; insurance benefits