Implementace EMS ve veřejné správě - Kopecká, Ivana (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce je věnována přípravě implementace environmentálního manažerského systému podle mezinárodní technické normy ČSN EN ISO 14001:2005 na Městský úřad Hlinsko. V úvodní části je proveden teoretický rozbor problematiky týkající se zavádění environmentálního manažerského systému a provádění interních auditů dle technické normy ČSN EN ISO 19011:2012, včetně rozboru těchto norem. Následující část je zaměřena na činnosti, které jsou nezbytné k zavedení environmentálního systému řízení. Zejména se jedná o vytvoření základních dokumentů a to především registru environmentálních aspektů a registru právních požadavků.
Implementation EMS in a public adminidstration
Keywords: environmentální manažerské systémy; norma ČSN EN ISO 14001:2005; norma ČSN EN ISO 19011:2012; ochrana životního prostředí; registr environmentálních aspektů; registru právních požadavků; environmental management systems; standard ČSN EN ISO 14001:2005; standard ČSN EN ISO 19011:2012; environmental protection; register of environmental aspects; register of legal requirements