Syntéza pigmentu SrSn0,8Mn0,2O3 s využitím mineralizátorů - Hroch, Jan; Dohnalová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem této práce bylo ověřit možnost přípravy perovskitového pigmentu SrSn0,8Mn0,2O3 a zjistit jaký vliv má přítomnost mineralizátorů v reakční směsi na fázové složení a barevné vlastnosti finálního produktu.
Synthesis of SrSn0,8Mn0,2O3 Pigment with Using Mineralizer
Keywords: Mineralizátor; pigmenty; hnědé pigmenty; keramické pigmenty; barevné vlastnosti; Mineralizer; Pigments; Brown pigments; Ceramic pigments; Colour properties