Proměny tvorby Michala Viewegha z hlediska intertextuality a problematiky metafikce - Javůrková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce s názvem "Proměny tvorby Michala Viewegha z hlediska intertextuality a problematiky metafikce" se v prvé řadě snaží nalézt a interpretovat konkrétní projevy metafikce a intertextuality v sémantické výstavbě vybraných textů Michala Viewegha. Začleněn je i ohled na kontext české literatury. Přičemž by tato problematika měla být postižena z hlediska jejích vývojových proměn. Práce se dále věnuje průzkumu dalších relevantních aspektů daného diskursu, tím je myšlen zájem čtenářů, ekonomické faktory apod.
Transformation of Michal Viewegh's Works: the Perspective of Intertextuality and Metafiction
Keywords: intertextualita; metafikce; Michal Viewegh; česká literatura; strategie; intertextuality; metafiction; czech literature; strategies