Problematika komunikace mezi sestrou a pacientem se zajištěnými dýchacími cestami - Dejdarová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je věnována problematice komunikace mezi sestrou a pacientem se zajištěnými dýchacími cestami. Skládá se z části teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány různé formy verbální a neverbální komunikace, specifika komunikace s pacientem a různé možnosti zajištění dýchacích cest. Praktická část je věnována analýze výzkumu, který jsem prováděla v rámci bakalářské práce mezi sestrami formou dotazníkového šetření. Uvádím zde výzkumné záměry, metodiku výzkumu a výsledky výzkumu zpracované v tabulkách a grafech.
The issue of communication between nurse and patient with secured airways
Keywords: verbální komunikace; neverbální komunikace; alternativní komunikace; augmentativní komunikace; zajištění dýchacích cest; verbal communication; non-verbal communication; alternative communication; augmentative communication; airway securing