Vliv přistoupení k Evropské unii na korupci v České republice - Kolaciová, Klára (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá příčinami a důsledky korupce v České republice a její proměnou po vstupu do EU. Obsahuje kvantitativní a kvalitativní analýzu vývoje korupce v uplynulých deseti letech. Práce dále zahrnuje komparaci České republiky s ostatními zeměmi EU. Součástí řešení je implementace a kompatibilita nástrojů protikorupční politiky v EU a v České republice.
Influence accession to European Union on corruption in the Czech Republic
Keywords: korupce; úplatky; index vnímání korupce; protikorupční opatření; corruption; bribes; corruption perception index; anti-corruption measures