Mikroorganismy izolované z odpadních vod a jejich antibiotická citlivost - Lačný, Petr (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá výskytem vybraných patogenních a podmíněně patogenních bakterií v odpadních vodách a jejich antimikrobiální citlivostí. Pomocí klasických kultivačních metod byly ze vzorků odpadních vod izolovány bakterie rodu Salmonella a Campylobacter, a dále bakterie Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa a Yersinia enterocolitica U vybraných bakteriálních kmenů bylo provedeno testování antimikrobiální citlivosti dikovou difúzní metodou EUCAST.
Microorganims isolated from wastewater and their antibiotic susceptibility
Keywords: nemocniční odpadní voda; testování antimikrobiální citlivosti; Staphylococcus aureus; Pseudomonas aeruginosa; Yersinia enterocolitica; hospital wastewater; antimicrobial susceptibility testing; Staphylococcus aureus; Pseudomonas aeruginosa; Yersinia enterocolitica