Projevy dominace v různých typech dialogu - Velcová, Adriana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce je zaměřena na popis a vyhodnocení projevů dominace v dialogu, a to především ve stylizovaném dialogu uměleckého díla. Nejprve budou vymezeny a definovány základní pojmy - dialog a prostředky vyjadřující dominaci v dialogu. Jádrem práce bude identifikace, analýza a funkce těchto prostředků v dramatu Karla Čapka.
Aspects of Dominance in Various Types of Dialogues
Keywords: projevy dominace; Čapek, Karel; Loupežník; evaluation of expressions; Capek, Karel; Loupeznik