Očekávání učitelů od pobytu dětí ve středisku výchovné péče - Kahánek, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se věnuje pohledu učitelů základních škol na pobyt dítěte ve středisku výchovné péče ve třech dimenzích, a to očekávání učitelů, po návratový stav dítěte a komunikace a spolupráce školy se střediskem. V teoretické rovině jsou vysvětleny důležité pojmy a definice. Následně je popsán vzdělávací proces dětí s poruchou chování včetně návrhu využívání prožitkové terapie ve středisku výchovné péče. V praktické části jsou objasněny konkrétní rozměry diplomové práce s návrhem univerzálního postupu řešení zjištěných jevů.
Teacher's expectations of children's sojourn at the Center of Educational Care
Keywords: poruchy chování; děti v riziku; základní školy; střediska výchovné péče; prožitkové terapie; speciální pedagogika; Project Adventure; Adventure Based Counseling; behaviour disorders; children at risks; primary schools; children counselling care; adventure therapy; special needs education; Project Adventure; Adventure Based Counseling