Architektura školních budov v čechách a na Moravě v letech 1880-1948. Ideál, teorie, praxe - Vávrová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá problematikou proměn školních budov v českých a moravských městech v letech 1880 - 1948. Jedná se o výběr a popis několika zajímavých školských staveb z každého stylového období. Rovněž jsou v práci reflektovány články a názory architektů, které vycházely v dobových periodikách.
Architecture of School Buildings in the Czech Land in 1880 - 1948. Ideal, Theory, Practice
Keywords: školy; architektura; 1880-1948; Čechy a Morava; school; architecture; 1880-1948; Bohemia and Moravia