Návrh metodiky chránění rozvodných zařízení vvn, vn drážní energetiky - Mihál, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce představuje metodiku návrhu ochran pro napájecí stanice drážní energetiky dle dvou základních předpisů, staršího předpisu SR 34 a modernějšího předpisu ČSN 33 3051. Práce také představuje další předpisy pro navrhování ochran, které doplňují výše zmíněné předpisy a normy. V teoretické části práce je zobrazen historický vývoj chránění, souhrn požadavků na metodiky chránění, konkrétní typy používaných ochran pro jednotlivá zařízení a chráněné úseky a nakonec popis jednotlivých elektrických zařízení a rozvodů drážní energetiky. V praktické části práce jsou zobrazena schémata s osazením ochran dle platných norem a předpisů doplněných praktickými zkušenostmi projektantů Elektrizace železnic Praha a.s. Dále jsou zde uvedeny diagramy chránění s dosahy a časovým nastavením jednotlivých ochran pro doplnění celkové představy chránění.
A proposed methodology for the protection of very-high-voltage and high-voltage devices of supply substations in rail power engineering
Keywords: metodika návrhu ochran; předpisy a normy; napájecí stanice; ochrany; diagram chránění; methods of designing of the protections; norms and standards; supply substation; protections; diagrams of protection