Modernizace vojenské flotily transportních letounů - Mázl, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Hlavním tématem práce je modernizace dopravního letectva Armády České republiky. Práce se zabývá současnými potřebami a požadavky na budoucí transportní letouny, které by měly být koupeny. Dále se práce zaměřuje na posouzení výhodnosti letounů nabízených oslovenými výrobci
Modernization of military transport aircraft fleet
Keywords: modernizace transportních letounů; Armáda České republiky; letoun C-27J SPARTAN; letoun C-295M CASA; letoun AN-26; modernization of transport aircrafts; Army of the Czech Republic; aircraft C-27J SPARTAN; aircraft C-295M CASA; aircraft AN-26