Škodlivý software v prostředí Internetu - Poklop, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá popisem různých typů škodlivého softwaru, podvodných technik a analýzou vývoje počtu nově objevených vzorků malwaru. První část práce je věnována popisu škodlivého softwaru, možným způsobům ochrany a aktuálním statistikám včetně trendů v oblasti kybernetické bezpečnosti. Druhá část práce se zaměřuje na analýzu dat časové řady objevených vzorků malwaru s využitím regresních funkcí a Boxovy-Jenkinsovy metodologie a následné vyhodnocení výsledků.
Malicious software in the Internet environment
Keywords: škodlivý software; časová řada; regresní funkce; Boxova-Jenkinsova metodologie; malicious software; time series; regression function; Box-Jenkins methodology