Juda Makabejský žádá oběť dva tisíce drachem za duše padlých židovských vojáků : obr. č. 7 - Myšáková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se věnuje záchranným restaurátorským zásahům provedeným na výzdobě kaple Očistec piaristické koleje v Litomyšli. Jedná se o úsek malby ze souboru barokních nástěnných maleb fersco-secco od neznámých autorů, konkrétně o výjev v lunetě Juda Makabejský žádá oběť dva tisíce drachem za duše padlých židovských vojáků.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; nástěnné malby; techniky nástěnné malby; fresco-secco; průzkumy; baroko; piaristé