Dějiny panství Veselí nad Moravou - Zýbalová, Blanka (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce popisuje stručný vývoj majitelů na panství Veselí nad Moravou. Z dostupných zdrojů se snaží podat obraz vývoje počtu obyvatel. Zaměřuje se na zpracování výběru pramenů, které s panstvím souvisí.
History of the Estate Veselí nad Moravou
Keywords: Veselí nad Moravou; počty obyvatel; řemesla; správní vývoje; hospodářské vývoje; cechy; numbers of inhabitants; structual changes; archival sources