Osoby s omezenou mobilitou a podmínky cestování v zemích Visegrádské 4 - Matuška Jaroslav; Záhorová Věra (Kongres STUDIO, 2015)
Příspěvek prezentuje vybrané výsledky průzkumu mezi osobami s omezenou mobilitou v zemích Visegradské čtyřky, který proběhl na přelomu let 2014 – 2015. Zásadní bariéry pro užívání veřejné dopravy osobami s omezenou mobilitou jsou agregovány do 7 skupin podle oblastí, které se týkají.
People with reduced mobility and their travelling in Visegrad 4 Countries
Keywords: mobilita; osoby s omezenou mobilitou; veřejná doprava; Visegrad; mobility; persons with reduced mobility; Visegrad 4 country