Školní družina pohledem rodičů - Staňková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části bakalářské práce je cílem popsat důležité informace spojené s tématem práce. Popisuje volný čas a jeho pedagogiku, část je věnována také přehledu subjektů pracujících s dětmi a mladými žáky. Ve čtvrté kapitole je popsána samotná školní družina, jakou plní funkci, jaké je její poslání a jaká dokumentace je potřeba pro její správné vedení. V závěru teoretické části jsou věnovány kapitoly vývoji dítěte mladšího školního věku a rodině. Praktická část se zaměřuje na kvantitativní výzkum zaměřený hlavně na respondenty z řad rodičů a jejich spokojenost nebo nespokojenost se školní družinou. Výzkum zachycuje proces hodnocení a vnímání školní družiny, a tím potvrzuje či vyvrací stanovené hypotézy. V rámci metodologie je vzhledem k současné covidové situaci využito dotazníkové šetření.
After - school childcare from the parent's point of view
Keywords: školní družina; děti; volný čas; rodina; zájmové vzdělávání; after-school childcare; children; leisure time; family; special - interest education