Návrh na zlepšení finančního zdraví České pošty, s.p. - Drábková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu finančního zdraví České pošty, s.p. Pomocí vybraných finančních ukazatelů je proveden rozklad finanční situace České pošty, s.p. a její komparace s ostatními operátory poštovního a expresního trhu v letech 2005 - 2011. Na základě zjištěných výsledků jsou navržena opatření na zlepšení a posílení finančního zdraví České pošty, s.p.
A suggestion for bettering financial health of Česká pošta, s.p.
Keywords: Česká pošta; státní podnik; finanční zdraví; finanční analýza; poměrové ukazatele; rentabilita; likvidita; Czech Post; state enterprise; financial health; financial analysis; ratio analysis; rentability; liquidity