Kojení - nejpřirozenější výživa dítěte v prvním roce života - Bočkayová, Petra (Univerzita Pardubice, 2005)
Autorka se zabývá problematikou nejpřirozenější výživy novorozence a kojence - kojením. Na základě zjištěných faktů z dotazníkového průzkumu autorka doporučuje věnovat více pozornosti jak nastávajícím matkám, tak vzdělání ošetřujícího zdravotnického personálu. V práci byly navrhnuty možné alternativy řešení zjištěných problémů. Cílem všech navržených opatření je snaha poskytnout novorozencům a kojencům nejmodernější a nejlepší péči v oblasti výživy.
Breastfeeding - the most natural nutrition for a child in the first year of it's life
Keywords: kojení; mateřské mléko; novorozenci; kojenci; laktační poradce; Laktační liga