Specifika ošetřovatelské péče u pacienta s demencí se zaměřením na Alzheimerovu chorobu - Medunová, Monika (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce se zaměřuje na specifika ošetřovatelské péče pacientů s demencí u Alzheimerovy choroby. Teoretická část se zabývá popisem Alzheimerovy choroby, její základní charakteristikou, ošetřovatelskou péčí u pacienta s demencí a testy kognitivních funkcí. Praktická část zahrnuje kazuistiky pacientů z domova se zvláštním režimem s diagnostikovanou Alzheimerovou demencí, vypracované plány ošetřovatelské péče třech pacientů a porovnání testů kognitivních funkcí ve vybraném kraji.
Specifics of nursing care for a patient with dementia with a focus on Alzheimer's disease
Keywords: Alzheimerova choroba; demence; Mini Mental State Exam; ošetřovatelská péče; Alzheimer's disease; dementia; Mini Mental State Exam; nursing care