Vliv druhu povrchu substrátu na přilnavost a korozní odolnost lepidel ve stavbě karoserií - Schiffmann, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce byla vytvořena jako literární rešerše na téma vliv druhu substrátu na přilnavost a korozní odolnost lepidel ve stavbě karoserií. Věnuje se přípravě lepidel před nanášením v praxi, technologii úpravy a přípravy povrchů plechů. Jsou zde popsány technologické postupy lepení i postupy při výrobě antikorozních povlaků. V experimentální části je testována pevnost vybraných lepidel na používaných povrchových úpravách plechů před a po korozi. Výsledky jednotlivých zkoušek byly porovnány.
Effect of substrate on the type of surface adhesion and corrosion resistance of adhesives in body building
Keywords: adheze; adherend; lepidlo; plech; vytvrzování; povrch; adhesion; adherent; adhesive; sheet of tin; curing; surface