Vývoj Škody Mladá Boleslav z pohledu antimonopolní politiky v České republice - Řezanina, Tomáš (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se pokouší shrnout složitou problematiku antimonopolní politiky. Zákon na ochranu hospodářské soutěže je postaven na dlouholetých zkušenostech rozvinutých evropských zemí. Historie Škodovky a její současné hospodářské postavení na českém trhu tvoří stěžejní část práce. V příloze je současné znění našeho antimonopolního zákona.
Keywords: ŠKODA AUTO, a.s.; Mladá Boleslav; antimonopolní politika; monopoly; historie; Volkswagen; zákon o ochraně hospodářské soutěže; antimonopolní zákon