Biopaliva 1. a 2. generace - rizika, výroba a využití - Hanzlová, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce je věnována literární rešerši na téma problematiky biopaliv první a druhé generace. Nejprve jsou popsány biopaliva první a druhé generace, z hlediska jejich složení, výroby a rozdílu mezi nimi. Další část práce je zaměřena na výhody a nevýhody použití biopaliv v praxi a jejich dopad na životní prostředí. Další úsek bakalářské práce je věnován legislativě a dostupnosti biopaliv v České republice. V poslední části práce je diskutován potenciál heterogenních katalyzátorů při výrobě biopaliv.
Biofuels first and second generation - risks, production and use
Keywords: biopaliva první generace; biopaliva druhé generace; biomasa; bioetanol; emise; oxid uhličitý; heterogenní katalyzát; first-generation biofuels; second generation biofuels; biomass; bioethanol; emission; carbon dioxide; heterogeneous catalysts