Pigmentově-aplikační vlastnosti směsných oxidických pigmentů typu Bi1,5M0,5Ce2O7 - Těšitelová, Kateřina; Šulcová, Petra; Kaufmannová, Milena; Marková, Diana; Šnajdarová, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem práce bylo připravit směsné oxidické pigmenty typu Bi1,5M0,5Ce2O7, kde M = Zn, Mg a Ca. Získané pigmenty byly porovnány mezi sebou po aplikaci do organického pojivového systému v plném tónu a do keramických glazur G 070 16 a G 028 16 z hlediska výsledných barevných vlastností a velikosti částic.
The Pigmentary Properties of Mixed Oxide Pigments Based on Bi1,5M0,5Ce2O7
Keywords: směsné oxidické pigmenty; pyrochlor; barevné vlastnosti; CIE L*a*b*; Mixed oxide pigments; Pyrochlore; Colour properties; CIE L*a*b*