Daň z nemovitých věcí ve městech České republiky - Janoušková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce je věnována dani z nemovitých věcí, především pak analýze a vyhodnocování výše základního a místního koeficientu ve vybraných městech. Teoretická část se zabývá vymezením veřejné správy, důraz je kladen také na vymezení obce, její působnosti a rozpočtu. Jedna z teoretických kapitol se též zabývá zákonnou úpravou daně z nemovitých věcí v České republice. Praktická část této práce je poté věnována analýze a vyhodnocení výše místního a základního koeficientu ve vybraných městech regionu soudržnosti NUTS II Severovýchod.
Real estate tax in cities of the Czech Republic
Keywords: daň z nemovitých věcí; místní daň; místní koeficient; základní koeficient; obec; real estate tax; local tax; local coefficient; basic coefficient; municipality