Finanční analýza podniku ERA a.s. - Zavoralová, Hana (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti ERA a.s.. V první části je vymezen pojem finanční analýza, její význam, historie a zdroje ze kterých čerpá data. Další kapitola je zaměřena na základní metody a postupy, využívané ve finanční analýze, především na absolutní a poměrové ukazatele a Altmanovu analýzu, které jsou následně využity v analytické části. Třetí část stručně charakterizuje společnost ERA a.s., jež byla podrobena finanční analýze. V praktické části je provedena finanční analýza uvedené společnosti za období let 2005 až 2007. Na základě dosažených výsledků byla vyhodnocena finanční situace podniku a byly navrženy změny a opatření pro budoucí vývoj hospodaření společnosti.
The financial snalysis of the ERA corporation
Keywords: financial analyses; balance sheet; return on sales; current ratio; earnings before taxes; finanční analýzy; rozvaha; rentabilita tržeb; běžná likvidita; zisk před zdaněním