Techniky moderního lektorství v praxi na základních a středních školách - Mervart, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce je zaměřena na techniky a styly moderního lektorství v praxi na základních a středních školách. Úvod práce se snaží zjistit, zda je možné naučit žáky dobru, morálním hodnotám a proč je důležité budovat charakter. Dále práce rozebírá přístupy k výchově, která by měla být neoddělitelnou součástí vzdělávání. Vymezuje také moderní přístupy a techniky vzdělávání. V závěru se práce zabývá morálními aspekty umělé inteligence ve vzdělávání.
Keywords: lektorství; morální hodnoty; výchova; vzdělávání; umělá inteligence; lecturing; moral values; education; artificial intelligence